Zeg JA! tegen
nieuwe avonturen!

Hotspots & Tips voor jullie bestemming!

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar welke bestemming jullie gaan? Lees dan snel verder! 

Jullie gaan lekker naar de Veluwe! En om precies te zijn verblijven jullie in Ermelo. Ik heb voor jullie een lijstje samengesteld van enkele hotspots en tips om het meeste uit jullie tijd te halen. 

Natuur en dier: 
Het huisje is midden in de natuur op een bungalowpark. Het Leuvenumse Bos en de Ermelosche Heide liggen om de hoek. 
Zo zijn er nog vele andere mooie plekken om de natuur op te zoeken zoals het Speulder- en Sprielderbos maar ook het Landgoed Staverden is erg mooi en een bezoekje waard! Dit is namelijk het kleinste stadje van Nederland met zijn witte pauwen. Een bezoekje aan de schaapskooi in Ermelo kan ook zeker leuk zijn. 

Steden en shoppen:
Ermelo heeft een gezellig centrum met diverse winkels en restaurantjes. Wil je wat boodschappen doen voor het weekend? Dan kan dit uitstekend in Ermelo.
Wil je naar een wat grote stad om te winkelen of andere activiteiten doen? Dan ligt Harderwijk het meest in de buurt. Een andere stad die de moeite waard is dat is Apeldoorn maar dit wel zo’n 30 minuten rijden met de auto. 

Zaterdag 21 oktober is er een herfstmarkt in het centrum van Ermelo. 

Culinaire ontdekking:
Proef de lokale smaken in de vele cafés en restaurants. Hieronder een aantal tips:

– De Dorpskamer Eten & Drinken. Een warme sfeer waar je zowel kan lunchen, borrelen als dineren. 
– Boshuis Drie. Dit restaurant is een soort boerderij in oude sferen. Het gehele jaar door bereiden zij ook Wild gerechten. 
– Restaurant van Sprang. Hun concept: Samen kiezen, Samen delen, Samen proeven. 

Er zijn nog zoveel andere lekkere restaurants dus ga lekker op ontdekking. Je kan natuurlijk ook gewoon lekker zelf koken of wat laten bezorgen. 
Wist je dat Ermelo ook een wijngaard en bierbrouwerij heeft? Hier kan je heen voor een rondleiding en natuurlijk om even te proeven. 

Beweging:
Aan beweging geen gebrek voor dit weekendje weg met alle mogelijkheden qua natuur!
Wil je echt even op een ander level sportief bezig zijn? Er is een gaaf klimbos in de buurt met een parcour. 

Of wat dacht je van het huren van een E-chopper? Ook is een wandeling met de boswachter erg leuk! 

Wellness en ontspanning:
Jullie komen natuurlijk om lekker te ontspannen. En beter ontspannen dan in een jaccuzi kan natuurlijk niet!
Omdat jullie een activiteit erbij hebben geboekt, heb ik ervoor gekozen om als activiteit de Jaccuzi erbij te boeken.
Hier mag je daar zoveel gebruik van maken als je wilt. Wel verblijven jullie op een stilte park en dit betekend dat na 22.00 uur de jaccuzi niet meer aan mag.

Ook is er een openhaard aanwezig in het huisje. Je kan hiervoor zelf hout regelen maar dit kan ook via de eigenaar van het huisje. 
Er ligt hout onder de overkapping. Zij vragen hiervoor €10 per zak en dit mag je aan het eind van jullie verblijf op tafel in het huisje neerleggen. 
Dit heb ik niet bijgeboekt omdat ik niet weet of jullie hiervan gebruik maken, dit moet dus achteraf nog voldaan worden als jullie dit wel willen. 

En hoe lekker is het om heerlijk samen te genieten in de jaccuzi, hierna met een lekker bubbeltje voor de openhaard te liggen samen met de lekker borrelplank die jullie opgehaald hebben.  

Activiteiten speciaal voor jullie: 
Er is natuurlijk genoeg te beleven maar je wilt ook mooie herinneringen maken en blijvende herinneringen. Daarom heb ik voor jullie een opdracht bedacht die jullie tijdens dit weekendje kunnen doen. Voel je hier niets voor? Geen probleem natuurlijk, je bent niets verplicht! 

Opdracht: Spread some love!
Schrijf een handschreven brief aan elkaar. De brief kan herinneringen aan jullie relatie bevatten, wat jullie waarderen aan elkaar en hoe jullie de toekomst voor jullie zien. Lees hierna de brieven aan elkaar voor gezellig bij de openhaard.   

Een andere activiteit die ik heb geregeld is een spel dat jullie samen kunnen doen. En hiervoor heb je dus je laptop nodig.
Jullie gaan namelijk een escapegame spelen “ontvoerd”. Los de puzzels op, luister goed naar de aanwijzingen van de rechercheur en bestudeer de video’s voor extra aanwijzingen. Je bent zo’n 1.5 uur hier zoet mee. Lossen jullie dit mysterie op? Ohja, pen en papier is ook wel handig ;). 
Ik ga de link vrijdagmiddag naar jullie sturen met het wachtwoord. Let op: dit wachtwoord is maar 1 x geldig, start het spel dus pas als je het ook echt gaat spelen! 

Geniet van elk moment en maak mooie herinneringen samen! 

Heb je een vraag?