Zeg JA! tegen
nieuwe avonturen!

Hotspots & Tips voor jullie bestemming!

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar welke bestemming jullie gaan? Lees dan snel verder! 

Jullie gaan de mooie plek Vlissingen ontdekken! Ik heb voor jullie een lijstje samengesteld van enkele hotspots en tips om het meeste uit jullie tijd in deze charmante stad te halen. Het hotel waarin jullie verblijven is een bijzondere accommodatie. 

Hotel Vlissingen: 
Het hotel waarin jullie verblijven is een monumentale oude timmerfabriek uit 1914 dat getransformeerd is tot een fantastisch 4-sterren hotel met Gastrobar. 

Historisch Vlissingen:
Maak een wandeling door de historische en schilderachtige havenstad van Vlissingen, met zijn historische panden en monumenten. Zo vindt je er het standbeeld van Michiel de Ruyter, de Vlissingse zeeheld. Of wandel langs het imposante Arsenaal, monumentaal hofje Zeemanserve of de sfeervolle Sint Jacobskerk. 

Culinair Avontuur:
Proef de lokale smaken in de vele cafés en restaurants. Vlissingen heeft voor iedere fijnproever iets te bieden. Zo staat Vlissingen/Zeeland natuurlijk bekend om een aantal lekkernijen zoals de Zeeuwse Bolussen, Boterbabbelaars en Zeeuwse mosselen. Ik raad jullie zeker aan om dit te gaan ontdekken en te proeven. Daarnaast heeft Vlissingen een een scala aan culinaire mogelijkheden om je smaakpupillen te verwennen. Hieronder een aantal tips:

– Gastrobar de Timmerfabriek. Wil je lekker in het hotel een hapje eten? Dit restaurant werkt met lokale producten. Je kan hier terecht voor lunch, diner of een heerlijke cocktail op het terras of in de bar. 
– La Bella Cucina. Dit is een Italiaanse delicatessen en lunchzaak in één. Of bestel een heerlijke picknickmand voor op het strand. 
– Sint Jacobscafe. Midden in het oude centrum waar je heerlijke Indiase en Spaanse tapas gerechten zult proeven.  
– De Gevangentoren. Dit is een iconisch gebouw dat niet te missen is. Het heeft een geweldig restaurant met prachtig uitzicht. Hier geniet je van een 3-gangendiner tot maar liefst een 8-gangendiner. Een culinaire verrassing!
– Zandpaviljoen Pier 7. Lekker genieten aan het strand van de heerlijke heerlijke gerechten van het seizoen die ze te bieden hebben. 

Er zijn nog zoveel andere lekkere restaurants dus ga lekker op ontdekking. 

Beweging:
Jullie zitten dicht bij het strand dus ga lekker uitwaaien en maak een mooie wandeling over het strand of over de boulevard. Via het hotel kunnen jullie ook elektrische fietsen huren om de omgeving beter te leren kennen en de natuur in te gaan. Aan watersport geen gebrek, denk aan surfen, zeilen of kajakken. 

Of wat dacht je van het huren van een E-chopper?  

Overige bezienswaardigheden:
Er zijn diverse musea in Vlissingen te vinden, denk bijvoorbeeld aan het Maritiem Museum, het museumschip of bezoek de Kazematten. 
Vlissingen heeft een windorgel aan zee. Het Wereld Windorgel is een geluidssculptuur bestaande uit bamboebuizen waarin gaten zijn gemaakt. Naast dat het een kunstwerk is maakt de wind er een bijzonder concert van. In Vlissingen vindt je ook het reptielenzoo Iguana. 
Maar wacht dacht je van gewoon lekker struinen en shoppen! Ook daar is Vlissingen de perfecte plek voor. 

TIP: Op 16 maart is bij Podium de Piek een live concert van de Vlissingse zangeres Amanda Simons met haar Zeeuwse band. Het concert zal een mix zijn van covers en originele muziek, met een interactieve sfeer waarin de live band en het publiek nauw met elkaar in contact staan. Dit evenement biedt de gelegenheid om te dansen en te luisteren. De genres zijn disco, soul, funk en R&B.


Leuke opdrachten om samen te doen:
Er is natuurlijk genoeg te beleven maar je wilt ook mooie herinneringen maken en blijvende herinneringen. Daarom heb ik voor jullie 2 opdrachten bedacht die jullie tijdens dit weekendje kunnen doen. 

Opdracht 1: Reisdagboek challenge
1. Neem een blanco notitieboekje/dagboek mee of ga er samen 1 shoppen.
2. Neem wat potloden/stiften/stickers mee.
3. Stel een lijst samen met creatieve opdrachten die jullie dit weekendje willen doen. 
Denk o.a. aan: teken een kaart van de stad of plak de kaart van de stad in je notitieboekje en markeer de plaatsen die je hebt bezocht. Schrijf een gedicht over dit weekendje weg. Plak foto’s in van memorabele momenten in het notitieboekje met een leuke beschrijving. Maak een lijstje van dingen die je hebt geleerd over Vlissingen en omgeving. Schrijf aan jezelf hoe je deze reis hebt ervaren, wat waren de mooie/ontroerende/grappige dingen? Ontwerp een pagina die een maaltijd of gerecht weergeeft dat je hoogtepunt was dit weekend. Plak kleine souvenirs of kaartjes van de dingen die jullie hebben gedaan in het boekje. 

En zo zijn er nog tal van dingen te bedenken, wees lekker creatief!  

Opdracht 2: Strandsculpturen
Laat je creativiteit de vrije loop op het strand van Vlissingen. Maak de mooiste en meest originele strandsculptuur. Gebruik verschillende materialen die je op het strand kan vinden zoals schelpen, drijfhout en zand. Maak een foto van jullie creatie als herinnering aan deze grappige en creatieve opdracht. 

Jullie hoeven je zeker niet te vervelen! Ik hoop dat deze tips jullie helpen om Vlissingen en omgeving op een mooie manier te ervaren. Vergeet niet je nieuwsgierigheid te volgen en je te laten verrassen door wat deze stad te bieden heeft. 

Geniet van elk moment en maak mooie herinneringen samen!

Heb je een vraag?