Zeg JA! tegen
nieuwe avonturen!

Hotspots & Tips voor jullie bestemming!

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar welke bestemming jullie gaan? Lees dan snel verder! 

Jullie gaan de mooie stad Alkmaar ontdekken! Ik heb voor jullie een lijstje samengesteld van enkele hotspots en tips om het meeste uit jullie tijd in deze charmante stad te halen. 

Historisch Alkmaar: 
Maak een wandeling door de historische binnenstad van Alkmaar, met zijn pittoreske grachten, oude gevels en gezellige steegjes. Een bezoekje aan het beroemde Waagplein en het kaasmuseum mag dan niet ontbreken. Helaas is het seizoen van de kaasmarkt al voorbij maar dat mag de pret niet drukken want er is zoveel moois te ontdekken. Liever over het water Alkmaar ontdekken? Indien het mooi weer is kan je een mooie grachtenrondvaart boeken. 

Culinair Avontuur:
Proef de lokale smaken in de vele cafés en restaurants. Alkmaar heeft voor iedere fijnproever iets te bieden. Hieronder een aantal tips:

– Granada Food & Wine Alkmaar. Een heerlijk tapas restaurant in Spaanse sferen. 
– Mamma Peppino Alkmaar. Dit Italiaanse restaurant is niet zomaar een restaurant. Zij werken namelijk niet met een menukaart maar met dagverse producten. Hier moet je wel zo’n 2 dagen van tevoren reserveren. 
– Echt Food Alkmaar en Bergen. Hier serveren zij geen bewerkt voedsel maar ECHT eten en drinken. 

Er zijn nog zoveel andere lekkere restaurants dus ga lekker op ontdekking. 

Beweging:
De duinen zijn niet zover bij Alkmaar vandaan. Als het weer het toelaat zeker de moeite waard om op de fiets richting de duinen te gaan en langs de kustlijn te fietsen. Lekker de natuur in. En bij het arrangement wat jullie geboekt hebben zit 1 dag een fiets met versnellingen inbegrepen. 

Of wat dacht je van het huren van een E-chopper? 

Culturele schatten:
Alkmaar is niet alleen bekend om zijn kaas maar heeft nog zoveel andere schatten te ontdekken. Wat dacht je van het Beatles museum? Of zijn jullie meer Elvis fan? Ook hij heeft hier zijn eigen museum. Tevens staat Alkmaar bekend om het Stedelijk museum. Een entreekaartje voor het Stedelijk museum is inbegrepen dus ga de rijke geschiedenis en kunst ervaren. 

Shop till you drop:
Lekker de winkelstraten induiken en de leuke boutiekwinkels ontdekken! Alkmaar heeft een gezellige binnenstad met vele winkels. 

Op 15 oktober is er een herfstmarkt bij Hortus Alkmaar met het genot van een hapje en drankje. 

Natuur en dier:
Je hoeft natuurlijk niet in Alkmaar te blijven want er zijn zoveel andere leuke dingen te ontdekken in de omgeving. Zo zitten jullie in de buurt van Egmond aan zee, Castricum, Bergen aan zee en wil je iets verder rijden dan is Schoorl met de duinen en het bos ook de moeite waard! 

Een leuke activiteit is Feed and Greet met de Alpaca’s in Egmond aan den Hoef. Wel even van tevoren reserveren. 

Wellness en ontspanning:

In het hotel zit een kleine wellness waar jullie gratis gebruik van mogen maken. Behoefte aan een hele dag wellness? Ga dan naar Fort Resort Beemster. 
Even lekker relaxen in jullie kamer? Pak dan gelijk even jullie cadeautjes uit! 

Leuke opdrachten om samen te doen:

Er is natuurlijk genoeg te beleven maar je wilt ook mooie herinneringen maken en blijvende herinneringen. Daarom heb ik voor jullie 2 opdrachten bedacht die jullie tijdens dit weekendje kunnen doen. 
Opdracht 1: Reisdagboek challenge
1. Neem een blanco notitieboekje/dagboek mee of ga er samen 1 shoppen.
2. Neem wat potloden/stiften/stickers mee.
3. Stel een lijst samen met creatieve opdrachten die jullie dit weekendje willen doen. 
Denk o.a. aan: teken een kaart van de stad of plak de kaart van de stad in je notiteboekje en markeer de plaatsen die je hebt bezocht. Schrijf een gedicht over dit weekendje weg. Plak foto’s in van memorabele momenten in het notitieboekje met een leuke beschrijving. Maak een lijstje van dingen die je hebt geleerd over Alkmaar en omgeving. Schrijf aan jezelf hoe je deze reis hebt ervaren, wat waren de mooie/ontroerende/grappige dingen? Ontwerp een pagina die een maaltijd of gerecht weergeeft dat je hoogtepunt was dit weekend. Plak kleine souvenirs of kaartjes van de dingen die jullie hebben gedaan in het boekje. 

En zo zijn er nog tal van dingen te bedenken, wees lekker creatief!  


Opdracht 2: Foto Scavenger Hunt
1. Stel een lijst samen met specifieke foto opdrachten die jullie tijdens het weekend willen doen.
Denk o.a. aan: Een foto van jullie samen voor een lokale bezienswaardigheid. Een foto van een grappig straatnaambordje die je kunt vinden. Een foto van iets onverwachts of ongewoons dat je tegenkomt. Een foto van een lokale lekkernij dat je geproeft hebt. Fotografeer jullie reflectie in een gracht. Maak een leuke tekst in het zand op het strand. Maak een foto in ouderwetse kledij van de stad van vroeger. Zoek een kledingwinkel op, zoek de meest foute outfit voor elkaar uit en maak hier een foto van. 

Ook hierin, wees creatief en bedenk leuke en gekke fotomomenten voor later. 

Jullie hoeven je zeker niet te vervelen! Ik hoop dat deze tips jullie helpen om Alkmaar en omgeving op een mooie manier te ervaren. Vergeet niet je nieuwsgierigheid te volgen en je te laten verrassen door wat deze stad te bieden heeft. 

Geniet van elk moment en maak mooie herinneringen samen! 

Heb je een vraag?